Tromsø Sjakklubb

Dagbok Høsten 1997


15. november
Dessverre ble det ikke stor nok oppslutning om Novembersjakken, og den ble avlyst. Folk er vel ganske mette på turneringer kan det se ut til. Vi har hatt et ganske aktiv "uteliv" i klubben med 14 stykker til Hammerfest og 15 til Harstad. Tatt i betraktning lange og dyre reiser med hotell eller pensjonat på toppen er dette svært bra. Jeg imponeres ellers av Frank som gjør en kanonturnering her i klubbmesterskapet

I klasse 1 er det John Hemmingsen som har tatt en ledelse på Are Sivertsen. Are har imidlertid på papiret noe enklere motstand enn John, så dette blir nok en tett fight framover.

Tromsø sjakklubb har ellers søkt om NNM i både 1997 og 1998!

5. november
I Klubbmesterskapet holder fremdeles Frank koken, og leder vel egentlig sensasjonelt. Alta sjakklubbs jubileumsturnering samlet 24 deltakere, og Tromsøs eneste utsendte tok like godt med seg førstepremien tilbake. Trond hadde en nedtur i Harstad, men er igjen i siget. Fint!!

Nå står helgeturneringa 14-16. november for tur. Håper det blir oppslutning nok til å gjennomføre den...

28. oktober
Tida går. Harstadsjakken var en suksess-turnering for Harstad, men mange av Tromsøs spillere måtte se seg selv i det slagne felt. Heldigvis gjorde vi en god figur i klasse 1, der det ble dobbeltseier med Jens Otto Jensen og Rune Vik Hansen. Sistnevnte vant sammenlagtseier i prøveprosjektet NNGP helt suverent.
Det gjorde foresten Frode Bull Jæger også i øverste gruppe.
I klasse 2 ble det rutinerte Roald Storslett som måtte forsvare klubbens ære. Det gjorde han med en fin tredjeplass.Se like godt resultatlistene selv! At jeg selv fikk en sisteplass tar jeg ikke tungt, livet går da både opp og ned i likhet med rating. At jeg har befunnet meg i helt andre enden av lista et par ganger før hjelper jo også på.
Klubbmesterskapet starta dagen etter Harstad Open, og det er ikke sikker det var så lurt, fordi bare 15 spillere er med. Det er dessverre rekordlav oppslutning! Frank Remman har forresten vist meget friskt spill, og leder klassen etter to runder. Se her!! I klasse 1 ser det ut til at John Hemmingsen tar opp kampen med Are Sivertsen.Og det ser du her!!

7. oktober
Høsten skrider fram og arrangementene med den. Sist lørdag hadde redaktøren to privaturneringer hjemme på gården: "Nordgården Closed" og "Nordgården Night Cap". IM Romsdal vant begge. Resultater kommer om litt. Mandag 6. oktober ble Pål klubbmester i hurtigsjakk med 6/6, mens redaktøren imponerte spesielt seg selv med andreplass og 5/6, foran IM Romsdal med 4,5. Resultater. Og nå går vi bare og venter på turneringen i Harstad......

30. september
Så er siste runde spilt i klubbens septemberturnering. Aldri før har vi klart å kåre en vinner av en "seiøs" sjakkturnering så tidlig i sesongen, men det gjorde vi altså i kveld. I gruppe C var Are Sivertsen utilnærmelig, og vant med 5/5.
I de øvrige gruppene er det fremdeles flere mulige vinnere, siden begge gruppene har to uspilte partier. Se like godt tabellene for å oppdatere deg. Og neste gang er det klubbmesterskap i hurtigsjakk!

28. september
Huff, jeg har vært lat å skrive i dagboka. Siden sist er det spilt en runde i klubben, og det har vært Kalotturnering i Hammerfest. Det siste med meget bra resultat for Tromsøguttas vedkommende. Fjerde runde i septemberturneringa gav overrsakelse i gruppe B, der Tron Walseth måtte ned mot Jonny Pedersen. I gruppe A er det nå tre som ikke kan vinne, mens Pål er klar kandidat til å vinne med 3/4, fulgt av Trond Romsdal på 2/3 og Thomas Robertsen med 1,5 av 3. Se forøvrig tabell og partier.

15. september
Valgdag, men likevel 100% oppslutning på klubbkvelden. Alle partiene ble spilt, og tildels spennende partier. I Øverste gruppe har det utviklet seg til å bli meget jevnt. Alle ser ut til å slå alle. Bare Thomas Robertsen er ubeseiret, men han har til gjengjeld bare spilt ett parti.

I gruppe B har forhåndsfavoritt Tron Walseth festa grepet med 2 av 2, men utfordres absolutt av John Hemmingsen med 2½ av 3. Disse to spiller kanskje finale i siste runde 29.sept.

Gruppe C har foreløpig en rakett med navn Are Sivertsen. 3 av 3, der han også har spilt mot antatt sterkeste motstand, gjør ham til bankers på alle veddemål. Disse tabellene må jeg se!

Ellers hjalp det godt å bannes over at tabellen var borte når det gjalt lynsjakkturneringa, for det var nemlig en med tilgang på internett som hadde tatt vare på den. Nå er den meg i hende, og ser slik ut: Velkomstlyn

Nå er det Kalotturneringa kommende helg som gjelder og en ganske stor kontingent med Tromsøspillere kommer. Et artig poeng er at det ser ut til at fem av de som kommer herfra er Nord Norske mestre i løpet av de siste åtte årene!
PS! Årets mester Jon Kristian Røyset mangler på oversikten.

2. september
Så er septemberturneringa i gang. 18 startende gav 3 seksmannsgrupper. Se like godt hvem som er med og tabellene: Nå er jeg nysjerrig!

Her er fullstendig resultatliste fra den prestisjetunge lynsjakkturneringa.
Klubbmesterskapet i lynsjakk

26. august
Redaktøren og lederen av TSK ble klubbmester i lynsjakk 25. august! 10 år siden sist. Resultatlista dukker opp etterhvert.

Faen så noen kan rote! Resultatlista fra lynsjakken 18. august er ikke å oppdrive! Det som er klart er imidlertid at de tre første i den 10 mann store klassen ble:
1. Trond Romsdal
2. Frode Bull Jæger
3. Frank Remman

Flere er klare for septemberturneringa som starter 1. september:
Foreløpig påmeldt i øverste klasse: Trond Romsdal, Pål Røyset, Jon Kr Røyset, Frode Bull Jæger og Thomas Robertsen. Hvem blir 6 mann? - følg med. Om det blir redaktøren vil fem av de seks i klassen være nordnorske mestre!!

22. august
Ang. Lynsjakk 18. august: Trond Romsdal kom så og vant! Resultatlista vil bli lagt ut her så fort den er redaktøren i hende.

Ang turneringa som starter 1. september: Foreløpig påmeldt i øverste klasse: Trond Romsdal, Pål Røyset og Jon Kr Røyset. Hvem flere - følg med...