1998
Nordnorsk Sjakkfestival

Ved Jan Sigmund Berglund

Klasse Mester

Ratingfavoritter i turneringa var Svedenborg og Schølseth, og de gikk begge hardt ut. Jeg vet ikke om de etter hvert merket at de var blant de eldste i turneringa, for begge spilte mindre energisk ettersom turneringa skred fram. Schølseth så i grunnen bare ut som en vinner etter de to første rundene, for deretter ble det bare remis og sågar et tap. Total kondissvikt! Svedenborg var i grunnen med helt til slutt, men når man taper to av de tre spurt rundene holder det ikke til toppnotering. At det var Gunnar Berg Hanssen som vant i år synes nok Jon Kristian Røyset er ille, for han tapte partiet og mesterskapet på en solid bukk i finalen mot nettopp ham. Jon var med andre ord svært nær en gjentakelse av fjorårets bedrift, men dessverre. Jon vil nok tenke tilbake på 1998 som nesten-året!

Gunnar Berg Hanssen
Narvik

Tabell mestersklassen

Klasse 1

Her kunne man før mesterskapet tok til nok gjette at topprankede Kurt Magnus Berg ville følge opp sin fine innsats fra siste Harstad Open der han virkelig satte seg i respekt blant flere av storgutta. Nå skuffet han kapitalt og endte på 50 prosent. Vadsøs Svein Harald Johnsen spilte lett og vant tilsynelatende greit turneringa. En passe blanding med seire og remis, og visps har du 5,5 poeng! Det holdt, og når han fikk 3 poeng (+2 =2) mot sine nærmeste fire konkurenter, så må seieren sies å være krystalklar. Frank som har vært fremadstormende det siste året endte på andreplass, bare halvpoenget bak. Det var bare tapet mot Johnsen som skilte ham fra øverste hylle på pallen, men ….. neste gang!

Tabell klasse 1

Klasse 2

Denne var meget jevn og det måtte til slutt kvalitetsberegning for å skille Rune Handberg fra Roger Vik. Forskjellen var ikke stor, et halvt poeng! Denne gang var det at Andreas Larsen på 10 plass fikk 3 poeng i forhold til at Are Sivertsen fikk 3,5 poeng på 9. plass som avgjorde hvem som var best denne gangen ….. Joda denne kvalitetsberegningen lever sitt eget liv.. Frode Berntsen tapte de siste to rundene, men ble likevel beste tromsøspiller. At han hadde noe på gang fikk vi jo se i NM noen uker senere!!

Tabell klasse 2

Klasse 3

I klasse 3 vant Tom Berg fra Harstad sin første sjakkturnering! Den gode applausen under premieutdelinga fortalte at det var en populær vinner. Beste tromsøspiller ble Ivan Nygreen.