1998
Ishavssjakken
Ved Jens Otto Jensen

Flere av klubbens medlemmer har ofte uttrykt ønske om et større turneringstilbud her i Tromsø. Det var derfor med skuffelse, at vi måtte konstatere at oppslutningen var heller laber. Som følge av dette blev deltagerne bare delt opp i 2 klasser mot som opprinnelig bestemt 3 klasser.

Turneringen var lagt opp som en handikapturnering med forgave som handikap. Spillere i klasse 2  spilte med offiser over  når klokken ble sat i gang dersom hans motstander var fra klasse 1! Han kunne selv velge hvilken av de lette offiserer han ville fjerne fra brettet.Klasse 2 spillerne fant fort ut at det mest lønnsomme var å ta bort en løper fra motstanderen. Problemet var så hvilken løper? Dersom kongeløperen ble fjernet kom hans motspiller fort til rokaden. En helt ny åpningsteori ble utviklet i løpet av turneringen og dette i seg selv var ganske interessant. Selv valgte jeg, med de svarte brikker, i partiet mot Jan Sigmund å fjerne hans dronningløper. Han kunne således bare glemme å spille favorittvarianten Trompowsky!!

At det ble den regjerende nord norske mesteren Gunnar Berg Hanssen fra Narvik der vant turneringen var helt ok. Han spilte bra og førstepremien på 600 kr. kom vel godt med til dekning av noen av reiseutgiftene.

Etter turneringen dro 7 av  9 deltakere en tur på byen. En koselig turnering  etter redaktørens mening!