LAG-NM 1997


GAUSDAL HØYFJELLSHOTELL, 4 - 8. JUNI
Dagbok fra Tromsøs innsats ..........



Dagbok fra onsdag/1 runde:

Første runde startet sent onsdagskveld, og etter fire timers spill ble det tatt hengepartier. Tilfeldighetene gjorde at ingen av de antatt beste lagene møttes i denne runden.

Rangering etter ratingsnitt er slik: Bergens, OSS, Akademisk, Randaberg, Trondheim, Tempo, Tromsø og Hauge.

Første runde: OSS - Trondheim, Tempo - Bergens, Tromsø - Akademisk, Randaberg - Hauge. Bergens, Randaberg og OSS har alle 3 poeng , samt gode hengepartier. Altså går det mot favorittseier i alle disse matchene. Hengepartiene spilles først torsdag kveld.

Heltene fra Tromsø fikk et ublidt møte mot ASKO, og har allerede tapt matchen selv om andrebordspiller Pål Røyset ennå har ett litt dårlig hengeparti igjen (bonde under). Undertegnede hjemmesideredaktør, har svindlet seg til en remis på femtebordet, mens Frode Bull Jæger også sleit seg inn til et halvt poeng på bordet foran. Ellers har Jon Kristian Røyset på førstebordet tapt mot stormester Djurhuus, og like hard skjebne ble også Thomas Robertsen på bord seks og Trond Romsdal på bord tre til del. Jens Otto Jensen sto over første runde.

Last ned alle 168 partiene!!

Se komplette resultatlister!!

Se individuelle resultat!!

Dagbok fra torsdag/2. og 3. runde:

Tromsø har meget hardt program. Første topprangerte Bergens, og deretter OSS. Flere av Tromsøguttene har værsjokk. De opplever grønt gress og 20 varmegrader for første gang på nesten et år. Er det virkelig sommer??!! Noen tilpasser seg raskt og stiller i shorts til rundene, mens andre skamfullt skjuler vinterbleke legger, lår, armer, føtter, rygg og mage for dette tindrende gule lyset. Sannsynligvis meget påvirket av denne enorme miljøforandringen spilte nordlysets og midnattssolens gutter fletta av Bergens, og vinner mest sannsynlig 3,5-2,5 om Pål matter Bern som analysene våre kanskje viser!

Jøger og endelig klar for å vise oldboysen fra Oslo at unge nordlendinger også kan spille sjakk, stilte vi knalltente på at denne gang........! Men, dessverre: Alt som var så fint flott, det er nå en saga blott! OSS snudde alle de gode stillingene og det vant matchen. Pål har fått hengepartier i alle rundene, men om han vinner denne runden mot Dannevik blir det knepent tap 2,5-3,5 (som vanlig)!

Dagbok fra fredag/4. og 5. runde:

Godværet fortsetter også i dag - og Tromsøguttene er allerede godt igang med akklimatiseringen, hele tre av spillerne stiller i shorts, hvorav undertegnede ennå skjuler denne under joggebuksa, såkalt skapjogger. Tempo sto på menyen i formiddag, og de tre med shorts tok hjem 2,5 poeng før det igjen var tid for hengeparti. De tre hengepartiene er tapt, i underkant og uklart/interessant!! Siste nytt er at matchen endte uavgjort! Lærdommen må være; Shorts er bra!

Ettermiddagens match mot Trondheim balanserer på 2,5-2,5. Frode Bull Jæger hr et meget uklart hengeparti som våre analyser forteller er remis. Mot uavgjort her for gutta-boys! Vi får ikke så mange poeng som vi drømte om, men vi ser virkelig fram til forestillinga til stand-up-comedian Trond Romsdal. I går hadde han en meget god forestilling der han var den pukkelryggede munk, selveste Ringeren fra Notre Dame. Vi ler ennå!! Ellers er stemninga i laget bra, Gausdal er topp, og sjakk er ennå gøy! PS! Det blir denne runden 2 poeng til de tre med shorts! (om Frode spiller remis.)

Last ned alle 168 partiene!!

Se komplette resultatlister!!

Se individuelle resultat!!

slik går det hele til... : Nettbulletinen blir produsert ved at Jonatan Tisdall legger inn alle partiene på Chessbase. Deretter mailer han dette i PGN-format til Odd Gunnar Malin som sitter i Vadsø. Han legger dette ut på hjemmesiden vår. Samtidig får jeg en diskett hos Tisdall med alle resultater på. Også Jens Otto Jensen oppdaterer resultatlistene her slik at det skal gå så raskt som mulig. Dette limer jeg inn på siden imellom slagene her nede. Øvrig tekst produserer jeg også når tid og inspirasjon gjør det mulig! Ellers er turneringslederne Johs. Kjeken og Hans Olav Lahlum veldig hjelpsomme. PS! Johs. Kjeken fyller forresten femti år lørdag 7. juni!!

Dagbok fra lørdag formiddag/hengepartier:

Akkurat nå spiller Pål sitt hengeparti mot Bern, og resultatet skal foreligge så snart partiet er over. Runden starter klokka 14.00 i dag, og de som vil ønske oss lykke til kan få lov til det!

slik gikk det hele til h............... . : Vi fikk nok ikke mange lykkeønskninger for det gikk dessverre slik vi kunne frykte, men ikke helt kunne tro: Pål spilte remis og Frode tapte i hengepartiene som de spilte nå lørdag morgen. Dermed mista vi ett individuelt poeng og to lagpoeng!! Vi kjemper i bunnen. Trøsten får være at vi bidro til å holde spenningen i turneringen. Bare ett lagpoeng skiller OSS og Bergens.

Siste nytt lørdag kveld/6. runde............

Huff vi går på katastrofetap mot Randaberg. Stillinga er 4,5-0,5 i Randabergs favør, men Pål som er ekstra glad i å spille lenge sjakk sliter ennå med to bønder under. Riktignok i et ulikefarget løpersluttspill, men det er sannsynligvis tapt. Og det var det!! 0,5-5,5!! Bare vår toppscorer Thomas på 6. bordet fikk et halvpoeng. Han har nå 4,5 av 6 og skiller seg ut som den eneste med positiv score. Han har for øvrig 0,5 poeng mer enn alle de 4 spillerne på de første bordene til sammen!! Ellers gikk OSS på sitt første tap mot ASKO. Der med leder Bergens, og finalen er i morgen klokka 09.00. PS! Kjeken fylte femti i dag!! Han fikk kake og gaver og var sannsynligvis rørt til tårer over oppmerksomheten. Jeg fikk i alle fall smake på kaken.

Dagbok fra søndag 9. juni og siste dag på Gausdal for denne gang.

Turneringa er over for denne gang, og ble en sjakklig bommert fra Tromsøs side. Vi sto så bra - "ja, som flere guder!!" Eksempelvis sto unge lovende Berglund offiser over i siste parti mot Hauge, men selv det var ikke nok til å vinne. Nei, tvert i mot gav han raust alt tilbake, og litt til ..... Og dermed ble det tap. Jon fortsetter i samme stim med null poeng. Og jammen har ikke alt smitta over på Thomas som også tapte denne runden. Vi kan vel ikke akkurat si at Trond reiste kjerringa, selv om han vant denne runden. Kanskje spesielt siden han spilte ned Nina Hagesæther! Pål vant også - endelig! Frodes remis førte bare til at vi tapte 2,5-1,5

Last ned alle 168 partiene!!

Se komplette resultatlister!!

Se individuelle resultat!!

Sammenlign med fjorårets resultat!!

Enkeltresultater for Tromsøs spillere ble slik:
Jon Kristian 0,5
Pål 1,5
Trond 2,5
Frode 2,5
Jan S 2,5
Thomas 4,5

Alle spilte alle syv rundene.

Jens Otto Jensen var meget god reserve!

PS! Bergens ble mestre, Akademisk ble nummer to, og OSS endte på tredje.

Hilsen fra Gausdal fra lagleder for Tromsø Jan S. Berglund