Tromsøsjakken NVGP: 
Arild Ernstsens Minneturnering
18-20.November 2005

Nyheter Invitasjon Påmelding Påmeldte Bilder Resultater Partier Live Barnesjakk

 

Runde 6:

 

IM Gennady Kiselev

 

Med en remis på førstebordet mellom IM Gennadij Kiselev og Artem Zubriskij sikret de dobbelseier for Murmansk i A-klassen. Kiselev var ustoppelig i denne turneringa og avgav bare dette halvpoenget. Jon Kristian gjorde et formidabelt comeback, og tok tredjeplassen med like mange poeng som Zubritskij. Fjorårsvinner Torben Søraas tok fjerdeplassen.

I klasse B var det 12 år gamle Benjamin Arvola som stakk av med førstepremien. Finnmark har her et meget stort talent på gang, og Emil-Lion Nomat og Peter Utnes fra arrangørklubben kunne intet gjøre halvpoenget bak.

Juniorklassen ble klart vunnet av TSKUs Elise Forså. Hun spilte remis mot Jørn Ole Olsen i siste runde, og sikra seg dermed udelt førsteplass. Klassen var dominert av TSKU, men Marius Utheim fra Lenvik tok en sterk andreplass. Delegasjonen fra Skjervøy stillte også sterkt, men kjempet ikke helt i toppen denne gangen. De kommer imidlertid til å bli en klubb å regne med i fremtiden med et stort og bredt rekrutteringsgrunnlag.

 

Runde 5:

 

Artem Zubritskij

 

Før siste runde er det klart at det blir russisk seier i Arild Ernstsens Minneturnering. Gennadij Kiselev vant over Frode Bull Jæger, og det er dermed bare landsmannen Artem Zubritskij som kan hente ham inn. På tredjeplass følger Team Bjørnsens comeback-man Jon Kristian Røyset. Han kan ikke vinne turneringen, men med seier i siste runde er han sikret en plass på pallen. Deretter følger et kobbel av Narvik-væringer. Kjell Ole Kristensen, Torben Søraas og Magnus Aanstad får følge av eks-Narvikspiller Gunnar Berg Hanssen. Tromsø Sjakklubb er representert i 3,5-poengsgruppa av Afanasiy Tomtosov, som virkelig har imponert i denne turneringa.

I klasse B fortsetter Benjamin Arvola sitt stormløp mot turneringsseieren. Han slo Tromsøs Håvard Olsen, som dermed mistet kontakten med den absolutte teten. Peter Utnes ligger på udelt andreplass, mens det er 5 spillere på 3,5 poeng.

Elise Forså har et godt grep om Juniorklassen, og leder med et helt poeng på Jørn Ole Olsen, Alf Gøran Jakobsen og Marius Utheim.

 

Runde 4:

 

Barnesjakken

 

Gennadij Kiselev fester grepet om A-klassen, og har så langt bare følge av landsmannen Zubritskij halvpoenget bak. Bohem-klubben Team Bjørnsen hevder seg sterkt, og passitivitet og slapp holdning til tross hevder de seg pent på tabellen. Zhuravlev fikk stryk av Kiselev, men er fremdeles med i toppen og er sammen med Kokken og Torben Søraas Narviks håp i toppen. For Tromsøs del er det Afanasiy Tomtosov og Frank Remman som fremdeles henger med. Det er for øvrig hele 12 spillere på 2,5 poeng.

Juniorene fortsetter å imponere, og Benjamin Arvola og Håvard Olsen topper i B-klassen. I morra møter Benjamin Bengt Arne Mikalsen og Håvard møter Emil-Lion.

I klasse Junior er det jentene som leder. Elise Forså har tatt en liten ledelse på Hege Erlandsen, med et koppel på fem spillere halsende et halvpoeng bak der igjen.

 

Runde 3:

 

Benjamin Arvola

 

Sergei Zhuravlev er i ferd med å gjøre en kjempeturnering! Etter å hå slått Pål Røyset er han den eneste som følger IM Kiselev med 3 av 3. Bak disse vaker Murmansk Artem Zubritskij og Team Bjørnsens Frode Bull Jæger.

I Klasse B Har Finnmark full kontroll på de øverste plassene. Stortalentet Benjamin Arvola viser at 2100-prestasjonen han gjorde i en internasjonal turnering for litt siden ikke var noe blaff, og står alene med full pott så langt. Et halvpoeng bak følger Altas Bengt Arne Mikalsen og Brage Jæger Nilsen samt Tromsøs Håvard Olsen. Ungdommen dominerer klassen!

De er tredelt TSKU i Juniorklassen Jørn Ole Olsen, Christer Enoksen og Elise Forså står alle uten poengtap så langt.

 

Runde 2:

 

Frode Bull Jæger

 

Etter to runder er 5 spillere i klasse A med full pott. Ikke overraskende er det to russere fra Murmansk (IM Kiselev og Zubritskij)med der oppe, og i tillegg er det to "eksilrussere" fra Tromsø og Narvik blant tet-kvintetten. Tromsø er representert på topp ved Team Bjørnsens Frode Bull Jæger, som nedspilte Trond Romsdal samt Afanasiy Tomtosov. Narvik har Sergey Zhruravlev med full pott etter en sterk seier over Gunnar Berg Hanssen. Av sterke prestasjoner merker vi oss ellers Paul Johan Jensens remis mot Stanislav Krylov.

Det er 5 i B-klassen som har full pott. Fra Finnmark er det ungdommen som holder stand. Benjamin Arvola og Bengt Arne Mikalsen har begge to av to så langt. Fra Tromsø har Peter Utnes og Emil-Lion fullt hus. Disse får selskap av Aleksandra Judina fra Murmansk.

I Juniorklassen er det TSKU ved Christer Enoksen og Jørn Ole Olsen som leder. Rett bak følger Elise Forså og de to Skjervøy-spillerne Alf Gøran Jakobsen og Alexander Jensen.

 

 

Runde 1:

 

Team Bjørnsen

 

Runde 1 er ferdigspilt, og hurtigsjakken bød på en del overraskelser. Frank Remman imponerte stort med å slå Stanislav Krylov. Jon Kristian Røyset forståelig nok viste tegn til rust, og tapte mot Sergey Zhuravlev. Vi merker oss også at Mikael Rølvåg fikk stryk av Odd Erling Mikalsen fra Alta.

I klasse B er det mange unge og lovende spillere som gjør det skarpt. Altas Eirik Nymo Isaksen, Dennis Bjerring, Brage J. Nilsen og Erlend Mikalsen vant alle sammen sine hurtigsjakkpartier. Det samme gjorde Birk Rølvåg fra Narvik og Benjamin Arvola fra Kirkenes For arrangørklubben er det så langt seniorene representert med Emil-Lion Nomat og Peter Utnes som ligger best an.

Juniorklassen er sterkt dominert av TSKU og Skjervøy. Svært morsomt at så mange unge og lovende fra Skjervøy har tatt turen til Tromsø. Riktignok tok TSKU stort sett alle helpoengene i denne runden men også Marius Utvik fra Lenvik  er også med, og det er mange runder igjen.